Cara Memindahkan Foto Ke Icloud

Adakah anda mempunyai ruang untuk semua foto anda? Kebanyakan kita tidak, dan hari ini kita mengambil kian dari sebelumnya. Jika storan iCloud beliau penuh dan enggak ada kembali ruang sreg iPhone anda, boleh jadi masa untuk menularkan pustaka foto anda ke Google Foto dan bukannya.

Foto Google ialah perkhidmatan storan gegana yang serupa dengan Foto iCloud. Kamu membolehkan sira menyimpan keseluruhan gambar dan wacana video anda dalam talian. Selamat dan terkawal. Makara anda boleh mengaksesnya dari semua peranti anda … bukan belaka makhluk Apple.

Perkara terbaik tentang Foto Google? Engkau asian storan tanpa had bagi foto dan video nan dimampatkan secara percuma. Selamanya. Menyabdakan selamat tinggal kepada proklamasi ira penyimpanan yang menjengkelkan.

Oleh itu sama ada anda ingin keluar daripada ekosistem Apple maupun mengasingkan bertambah banyak storan iCloud, Google Photos dapat membantu.Timbrung petua cepat ini untuk dipindahkan dari Foto iCloud Apple ke Foto Google:

 1. Muat turun Foto Google pada peranti beliau.
 2. Hidupkan Back Up & Sync dan memilah-milah saiz storan foto beliau.
 3. Tunggu Foto Google untuk memintasi sandaran semua foto engkau.
 4. Semak semula semua foto kamu yang dipindahkan ke Foto Google.
 5. Muat turun sandaran tempatan Foto iCloud dia (Saringan)
 6. Matikan atau hapus Foto iCloud pada semua peranti anda.

Apakah perbezaan antara Foto iCloud dan Foto Google?

Foto Google ialah tindak balas kepada Foto iCloud Apple. Kedua-dua perkhidmatan membolehkan anda menyimpan bacaan foto anda di awan untuk mengkhususkan ulas pada peranti sira. Perpustakaan anda disokong dengan selamat oleh Apple atau Google dan tersedia di semua instrumen anda.

Kedua-dua perkhidmatan yakni penyelesaian yang hebat bikin perpustakaan foto nan kembung mengambil cadangan dia. Tetapi ada beberapa perbezaan utama: harga, keserasian, dan ciri.

Apakah perbezaannya dengan harga?

Harga mudah perbezaan terbesar antara Foto iCloud dan Foto Google. Kedua-dua perkhidmatan bermula secara percuma: dia berkat 5GB storan dengan iCloud dan 15GB storan dengan Google.

Mutakadim, penyimpanan 5GB iCloud terdengar seperti tawaran yang menyedihkan. Tetapi lebih sukar untuk memencet pustaka foto beliau ke dalamnya jika kamu kembali menggunakan ruang itu untuk sandaran, fail, dan data lain yang iCloud, yang umumnya anak adam dengan alat Apple lakukan!Saya menggunakan 5GB sekadar lakukan melandaskan iPhone dan iPad saya ke iCloud!

Takdirnya dia kehabisan storan iCloud, tiada seleksian bukan belaka berhenti menggunakannya maupun membeli kian banyak daripada Apple.

Sebaliknya, Google menyerahkan alternatif lain apabila anda kesuntukan ulas. Pasti, anda boleh membeli lebih banyak storan berpunca Google. Atau anda boleh menggilir foto dan video anda ke versi termampat berkualiti tinggi dan dapatkan storan tanpa had. Secara percuma!

Apakah perbezaannya dengan harmoni?

Ekosistem tertutup Apple lewat terkenal. iCloud memecah trend sedikit dengan aplikasi iCloud untuk Windows. Doang anda masih mujur pengalaman nan bertambah baik jika semua peranti anda adalah Apple.

Sreg flipside, Google Foto terhidang bikin dimuat turun pada sebarang peranti, tanpa mengira keunggulan. Dan asam garam tetap sama dengan segala apa sahaja yang anda gunakan. Jikalau anda n kepunyaan nikah pelbagai jenama, maka Google Foto mungkin merupakan pilihan terbaik lakukan dia.

Apakah perbezaannya dengan ciri-ciri?

Sebagai enjin carian kegemaran dunia, Google telah memperoleh nasib baik bagi bermegah tentang keupayaan cariannya. Dan di laman web Google Foto, itulah nan dilakukannya.

Ingin melihat bentuk kera? Cuma cari “anjing.” Maupun bagaimana dengan imej di “pantai” dengan “Mak Cik Sue” dari “Sulur lalu.” Semua ini mudah dilakukan tanpa sebarang kerja komplemen daripada pemakai.Dia mudah bagi mencari semua anak lelaki yang baik apabila anda hanya boleh berburu “beruk.” Imej dari Google.

Perkara itu ialah: anda boleh berbuat perkara nan sama dengan Foto iCloud, juga tanpa teradat menandakan apa-segala apa! Bagaimanapun, Foto Google mana tahu mempunyai sedikit kelebihan dalam kualiti algoritma carian mereka.

Satu sekali lagi perbezaan merupakan dengan berkongsi album foto. Dengan iCloud, semua orang yang sira kongsi album foto dengan keperluan peranti Apple. Tetapi dengan Foto Google, semua yang mereka perlukan yaitu buat memuat merosot tuntutan Foto Google gratis. Sreg sebarang gawai.

Adakah Foto Google etis-benar gratis?

Ya dan bukan. Semua basyar sempat bahawa tiada apa-apa yang nomplok secara percuma. Dan sreg suatu ketika, beliau siapa pertautan mendengar seseorang mengomong, “Jika dia tidak terlazim membayar sesuatu, itu kerana anda yakni produk.”

Google yakni model terbesar dalam hal ini. Mereka menawarkan beberapa perkhidmatan “prodeo” terbaik dunia yang persaudaraan dilihat. Dan sebagai alhasil, mereka menuai banyak data tentang kami dari cara kami memperalat perkhidmatan tersebut.

Itu tidak cak bagi mengatakan Google adalah tebal hati atau mahu menggunakan data itu terhadap anda. Tambahan pula, yang mereka mahukan adalah bikin meningkatkan perkhidmatan mereka. Dan bagi kondusif kamu mencari produk, komuniti, atau syarikat yang dapat meningkatkan arwah anda.

Cuma bahagian itu melibatkan dia membelanjakan wang dengan syarikat tak. Lagipun, kalau menggunakan perkhidmatan Google tak menyebabkan kami membelanjakan lebih banyak iklan mereka, mereka tidak akan kontak membuat sebarang wang.

Terdapat kata sandang yang baik tentang ini di iMore.com. Tetapi alhasil dia turun untuk bertanya segala apa yang anda nilai kian dalam: privasi ataupun wang beliau?

Bagaimana seandainya saya enggak mahu melantak foto saya?

Terdapat tangkapan untuk menggudangkan storan tanpa had dengan Foto Google: kamu perlu membiarkan Google memampat foto dan video anda.

Google merujuknya andai mampatan berkualiti tahapan. Dan sebenarnya, sehabis menyibuk beberapa maktab neraca – begini maupun ini atau ini – Saya fikir itu ialah bayangan yang adil.

Kamu dempang mustahil lakukan memberitahu perbezaan antara versi dimampatkan dan tak dikompres. Itu adalah melainkan anda mengezum ikut cak bagi mengintai piksel individu. Ia terka mengagumkan betapa pintar algoritma pemampatan itu.

Makara, melainkan jika anda bercadang untuk mencetak foto beliau, versi berkualiti tinggi mungkin semua yang engkau perlukan.

Sudah tentu, ramai di antara kita masih mengidas untuk mengekalkan versi kualiti asal gambar kami. Saya rasa bukan cak kenapa! Dan dalam kes ini, jika pustaka foto anda bertambah besar daripada 15GB, anda mesti melihat storan berbayar dengan Google atau Foto iCloud.

Harga antara Apple dan Google pada dasarnya merupakan sama, kecuali Apple menawarkan pilihan 50GB manakala Google menawarkan saringan 100GB bikin satu peso lebih banyak sebulan lagi.

Apa yang akan saya rindukan mengenai Foto iCloud?Kamu perlu mencipta semula rekaman Foto iCloud anda sekali pula dalam Foto Google. Imej dari Apple.

Foto Google menyimpan Foto, video, sanat, dan lokasi Live anda. Tetapi ia enggak menawarkan segala apa-galanya pecah Foto iCloud.

Perkara-perkara terbesar yang mungkin anda rindukan yaitu album foto yang anda buat. Apabila anda memindahkan Bentuk iCloud ia ke Google Foto, semuanya hanya turut ke satu aliran besar. Semua album anda yang rapi terputus, kaprikornus anda teradat membuatnya semula secara manual.

Perkara enggak nan anda kalahkan adalah pengalaman laju yang mempunyai segala apa-galanya Apple sepanjang masa. Foto Google bukan aplikasi asli kerjakan iPhone, iPad, iPod, atau Mac anda, bintang sartan ia tidak berfungsi dengan lancar seperti Foto, anda lagi kalah dalam kemas kini Foto Apple akan datang.

Jika anda masih mahu memindahkan bersumber Foto iCloud ke Foto Google, lihat panduan ancang demi langkah kami di bawah!

Bagaimanakah saya memindahkan Foto iCloud saya ke Foto Google?Adakah anda dijual di Google Foto mutakadim? Ketahui pendirian memindahkan perpustakaan kamu.

Mungkin sira bersiap buat menukar iPhone anda ke peranti Android. Bisa jadi beliau perlu memperlainkan ruang dalam storan iCloud anda. Ataupun engkau mungkin bersemangat lakukan mendapatkan sandaran selamat pustaka foto anda di awan sebelum komputer pangku anda senyap.

Apa pun alasan anda, dan di mana sahaja foto anda disimpan, engkau bisa mengajuk langkah-awalan ini cak bagi memindahkan pustaka foto anda ke Foto Google.

Walau bagaimanapun, diberi amaran, pemindahan mungkin mencoket jam, masa, atau pekan, gelimbir pada saiz perpustakaan anda dan kelajuan sambungan internet anda. Setakat ini, iPhone saya mutakadim mengambil waktu 24 jam cak bagi memindahkan 1, 000 foto – hanya 10% dari perpustakaan saya.

Awalan 1. Muat turun Foto Google pada peranti anda

Anda terbiasa memuat merosot apl Foto Google, atau aplikasi Sandaran dan Penyegerakan, pada sebarang peranti nan mempunyai foto sira di atasnya. iPhone, tablet, komputer riba, apa sahaja. Anda menggunakan aplikasi ini bagi memuat mendaki foto dia ke Google.

 • Pada perabot mudah alih, muat turun Foto Google pecah App Store atau Gedung Google Play.
 • Pada Mac maupun PC, muat jebluk tuntutan Cadangan dan Penyegerakan dari tapak web Google.

Apabila beliau menggunakan Foto iCloud, foto yang setinggi boleh didapati berpunca semua peranti ia. Kaprikornus anda hanya wajib memuat ambruk permintaan sreg suatu peranti. Tidak sangka peranti mana yang anda gunakan, semata-mata komputer barangkali mempunyai sambungan Wi-Fi nan lebih kuat.

Anda lagi bukan teradat memuat merosot foto tersebut dari Foto iCloud sebelum memulakan.

Langkah 2. Hidupkan Back Up & Sync dan pilih saiz storan foto andaSemak semua tetapan nan betul sebelum kamu ketik Sahkan di bahagian asal.

Dengan Foto Google ataupun Sandaran dan Segera dipasang, buka aplikasinya, dan biarkan kamu mempunyai akses ke foto dia. Ia memerlukan ini buat menyalin foto tersebut ke awan!

Pilih bakal menghidupkan Backup & Sync kemudian memilih sepadan suka-suka hendak memuat naik n domestik kualiti tinggi ataupun kualiti dasar. Ingat, sira mujur kualiti tinggi sonder had tetapi hanya 15GB gambar dan video kualiti pangkal secara percuma.

Saya tidak mengesyorkan memeriahkan pilihan bagi
Menunggangi data mudah alih apabila tiada Wi-Fi,

melainkan beliau memiliki kontrak data nan enggak terhad. Pustaka foto saya sendiri adalah 120GB, dan engkau membuatkan saya berpeluh lakukan berfikir tentang apa yang pengiring saya akan menyarungkan bayaran bakal pemanfaatan data itu!

Akhirnya, pastikan engkau log ikut ke akaun Google nan betul dan tekan
Sahkan
buat mula memuat naik foto anda.

Persiapan 3. Tunggu Google Foto kerjakan menyelesaikan sandaran semua foto anda

Dan sekarang kita bermain permainan menunggu. Pastikan Foto Google dibuka pada instrumen Apple engkau, alias memangkal melandaskan foto kamu.

Bergantung kepada berapa banyak foto nan anda terserah, ia mungkin menjeput masa antara sejumlah jam hingga beberapa pekan untuk Foto Google buat melandaskan segalanya. Untuk rujukan, saya cekut perian duga-taksir 24 jam untuk berbuat 1, 000 foto, sahaja perbatuan anda mungkin berbeza-beza.

Belukar urut-urutan sandaran engkau semenjak apl Foto Google dengan menyeret ambruk dari paruh-paruh skrin. Dalam permintaan Sandaran dan Penyegerakan pada Mac alias PC, klik ikon kerumahtanggaan bar menu anda kerjakan mengawasi keberuntungan.Tatap berapa banyak lembaga yang tersisa kerjakan disandarkan dan patah asa!

Sesetengah hamba allah mendakwa beliau perlu memuat jatuh foto anda dari Foto iCloud sebelum dia boleh memuat naiknya ke Foto Google.

Ini tidak benar, yang merupakan berita baik bakal kita dengan lebih banyak gambar daripada ruang cakera keras, sekadar engkau mungkin menjadi faktor buat melambankan pemindahan.

Langkah 4. Telaah semula semua foto anda dipindahkan ke Foto Google

Apabila sandaran radu, anda perlu memastikan tiada foto nan tidak dijawab.

Belukar imbas pusparagam Google Foto anda berbunga apl ataupun dengan pergi ke Foto Google dan log timbrung ke akaun dia. Tatap foto pertama dan terakhir untuk memastikan ia setinggi dengan barang apa nan anda harapkan ataupun cari sejumlah kegemaran kamu.

Kamu dapat melihat berapa banyak foto n domestik Foto iCloud dengan menatal ke bahagian sumber akar aplikasi Foto. Cabut perhatian nombor ini dan bandingkan dengan segala kata Google yang anda cak semau privat Google Dashboard anda.Saya mempunyai terka-kira 1, 000 foto internal Foto Google.

Mudah-mudahan, mereka sebanding!

Jika ada lembaga yang hilang dari Foto Google, cari peranti apa yang mereka simpan dan pastikan foto Google telah selesai membuat tandon dari sana.

Anju 5. Muat merosot sandaran lokal Foto iCloud dia (Seleksian)

Jika anda memilih untuk melandaskan foto dan video berkualiti tinggi ke Foto Google,
ini adalah prospek terakhir engkau untuk memuat turun salinan asal mulai sejak iCloud
. Jikalau engkau ingin melakukan itu, pastikan anda n kepunyaan sediaan yang mencukupi bikin menyimpannya semua di komputer anda lebih-lebih adv amat.

Menghindari ke laman web iCloud dan pilih foto anda privat ketulan 1, 000, kemudian klik butang muat terban. Bergantung pada saiz wacana Foto iCloud beliau, muat turun ini mungkin mengambil sedikit tahun.Malangnya, anda tidak boleh memuat turun semua foto engkau sekaligus sekiranya beliau mempunyai lebih daripada 1, 000.

Langkah 6. Hilangkan Foto iCloud pada radas kamu

Sekarang foto anda semua privat Foto Google, dan kamu telah mendapat habuan sandaran sumber akar berusul asal jika beliau menginginkannya. Sudah menginjak masanya untuk memadamkan Foto iCloud sira kerjakan membebaskan storan iCloud sira maupun membatalkan langganan bulanan kamu.Apabila anda mematikan Foto iCloud, pilih buat mengalih keluar foto bersumber gawai anda.

Jangan memilih bakal mematikan Foto iCloud dari putusan perabot anda lagi. Yang membuang foto dan video dari peranti beliau tetapi tidak memadamkannya dari iCloud. Jadi Simpanan iCloud anda tetap mumbung.

Sebaliknya, kamu mesti memadam semua foto dan video engkau dalam permintaan Foto.

Tetapi sebelum melakukan itu, padamkan satu foto justru dahulu dan pastikan engkau tidak dikeluarkan dari Foto Google juga.
Ia
bukan seharusnya, hanya kamu telah berperan puas masa habis.

Jikalau pustaka Foto Google anda tidak terjejas oleh segala nan anda lakukan dalam Foto, teruskan dan hapus segala-galanya dari permintaan Foto buat menerangkan Foto iCloud dia. Mandu minimum cepat buat berbuat ini adalah menggunakan terobosan Membeda-bedakan Semua (
perintah + A)
di laman web iCloud.

Foto yang dipadamkan kekal di dalam folder Bau kencur Dipadam sepanjang 30 masa.

Apabila anda selesai, berantas Foto iCloud dalam tetapan setiap peranti, jadi foto bau kencur tidak disimpan ke iCloud lagi.

Bagaimana lakukan mematikan Foto iCloud pada iPhone, iPad, atau iPod touch:

 1. Pergi ke
  Tetapan> Foto
  .
 2. Berantas
  Foto iCloud
  .
 3. Pilih untuk mengalih keluar foto dari perangkat engkau.

Bagaimana bagi mematikan Foto iCloud lega Mac:

 1. Pecah bar menu, memencilkan ke Apple> Preferensi Sistem …> iCloud.
 2. Di sebelah Foto, klik
  Pilihan …
 3. Nyahtandai
  Foto iCloud
  dan klik
  Selesai
  .
 4. Memperbedakan bikin mengalih keluar foto berasal Mac anda.

Dan di sini kita akan selesai! Ingat, buat melihat foto plong peranti Apple anda, ia perlu menggunakan aplikasi Foto Google.

Bagaimana perasaan anda sekarang? Secara fizikal lebih ringan dengan semua gambar tersebut dikeluarkan? Ataupun hanya berat berpangkal pundak dia kini storan iCloud beliau kosong!

Beritahu kami asam garam anda seorang dengan Foto Google maupun Foto iCloud intern ulasan. Yang mana yang kamu suka dan mengapa?

Source: https://ms.tutorialesdelweb.com/how-transfer-your-photos-from-icloud-photos-google-photos

Posted by: itugas.com